Články se štítkem: varování spotřebitelům

INSPEKCE OPĚT VARUJE PŘED PEPŘEM Z KAMBODŽE: PESTICIDOVÉ PEKLO

08.11.2022 | V chilli papričkách z Kambodži nalezla Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) koktejl osmi druhů pesticidů, přičemž každá z nich byla v zelenině v extrémně nadlimitním množství, uvedl dnes v tiskové zprávě mluvčí SZPI Marek Bartík.

VAROVÁNÍ SPOTŘEBITELŮM: NA TRHU JSOU KLOBÁSY S LISTÉRIEMI

23.09.2022 | Státní veterinární správa (SVS) varuje spotřebitele před italskými klobásami, které se prodávaly i v České republice. Je zde nebezpečí, že by mohly obsahovat zdravotně závadné bakterie listérie. Zákazníci těchto produktů v prodejně v Chrášťanech u Prahy nakoupili více než 50 kg. Pokud výrobek mají doma, neměli by jej konzumovat a mohou jej vrátit v místě nákupu.

VAROVÁNÍ SPOTŘEBITELŮM: NA TRHU JSOU SÝRY S KOVY!

19.09.2022 | Státní veterinární správa (SVS) upozorňuje spotřebitele, že se na českém trhu objevily kozí sýry od francouzského výrobce, které by mohly obsahovat úlomky kovu. Část výrobků se podařilo zadržet ve skladech, část se dostala do prodejen různých obchodních řetězců. Spotřebitelé by neměli produkty konzumovat a mohou je vrátit v místě prodeje.

VAROVÁNÍ SPOTŘEBITELŮM: OPLATKY PLNÉ ALERGENŮ

28.04.2022 | Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) zakázala uvádět na trh potravinu: Prestige Hyper Hazelnut, Oplátka máčená (33%) "Hyper" s krémem z lískových oříšků (51%)“ v balení 55 g, s označením data minimální trvanlivosti do: 16/08/2022, šarže: L061336, výrobce: "Prestige-96" AD, Bulgarie, Veliko Tamovo 5000, 6"Dalga Laka" Str., Bulharsko.

CELNÍCI ZADRŽELI TUNU ZKAŽENÉHO MASA

03.03.2022 | Středočeští celníci odhalili při středeční kontrole na dálnici D11 tunu zkaženého masa. Našli jej v dodávce s českou poznávací značkou. Veterinární správa zajistila jeho likvidaci a bude věc řešit jako porušení veterinárních předpisů při přepravě živočišných produktů, za které hrozí pokuta,

ŠIZENÍČKO ŠIZENÍ V ROCE 2021: JAK JSME NA TOM S POCTIVOSTÍ?

23.02.2022 | Vidina výdělku lákala prodejce odnepaměti. Když zjistili, že když se tu a tam ubere, či se přidá místo dražší přísady levnější, nic se nepozná a korunky se jen posypou. V minulosti se to i dost vyplácelo, neb kontrolní úřady neměly tak promyšlené páky. Rok od roku jsou ale technologicky, vědomostně i personálně silnější. Potěšující zprávou je, že falšování má na našem území spíš klesající tendenci – i když… některé případy kontrolní orgány zaměstnali dosyta.

POZOR, DO ČESKA SE DOSTAL MED S ANTIBIOTIKY!

08.12.2021 | Do Česka se dostal med od slovenské firmy Medas, ve kterém bylo antibiotikum tylosin. Týká se to 4320 kusů, každý o váze 900 gramů, prodávalo je Makro. Řetězec je už aktivně stahuje. ČTK o tom dnes informoval mluvčí Státní veterinární správy (SVS) Petr Vorlíček.

Na tyto rozinky si nechte zajít chuť

23.11.2021 | Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) zjistila na trhu závadné rozinky, v balení 500 g, s označením data minimální trvanlivosti do 25/03/2022, výrobce: ENCINGER SK s.r.o, Jadranská 13, 841 01 Bratislava, Slovensko, země původu: Írán.

V mražených kachnách z Polska byly salmonely, 1,6 tuny se jich prodalo

17.11.2021 | Veterináři varují před mraženými kachnami z Polska od výrobce DROP, které mohou obsahovat salmonely. Podařilo se jich stáhnout 1138 kg, naopak 1627 kg se prodalo nebo zkonzumovalo. Informace o riziku obdržela Státní veterinární správa (SVS) systémem rychlého varování (RASFF).

Varování spotřebitelům: Toto mléko nepijte!

22.10.2021 | Olomoucká mlékárna Olma kvůli mikrobiální kontaminaci stahuje z trhu čerstvé mléko balené do PET lahví, které má datum spotřeby do 26. října a do 30. října. U citlivých jedinců může toto mléko způsobit zažívací potíže, Olma proto nedoporučuje jeho konzumaci.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202408

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.